Välj Språk

Swedish English German Norwegian Spanish

Vill ni göra dagsutflykter med kanot eller kajak, kan vi erbjuda ett mycket vacker sjösystem hos oss på kanotcentralen i Oshult, Markaryd. Paddla i Lokasjön genom en vacker kanal till Hannabadsjön, gör ett eller flera strandhugg med bad på någon utav de många stränderna. Vill man kan man paddla från Lokasjön ut i Lillån och vidare ut på Lagan.

-[ No1 ]- "LillaLoka" (5km, 2h)

 

Utgå från vår Kanotcentral i Lokasjön. Paddla rakt söderut över sjön. In i den smala och vackert slingrande Brogårdskanalen ut i Hannabadssjön. Ta ett bad och en picknick vid någon av dom fina sandstränderna. Därefter paddlar man tillbaks genom kanalen till Kanotcentralen.

 

-[ No2 ]- "MellanLoka" (6km, 4-5h)

 

Utgå från Kanotcentralen. Paddla norrut i Lokasjön in i Lillån som efter några kilometrar mynnar ut i Lagan där vattnet nu blir bredare och större. Det finns ett mindre lätt lyft på 10 meter i Lillån. Fortsätt nedströms i Lagan och stanna till på den natursköna kanotrastplatsen i Örnafälla. När ni vilat och ätit lunch paddlar ni samma väg tillbaka och ni har fått en mycket vacker tur på ca 5 timmar utan att stressa.

 

-[ No3 ]- "StoraLoka" (20km, heldag)

 

Börja paddla i Lokasjön med start vid kanotcentralen i Oshult. Följ den slingrande Lillån ut mot Lagan och passera ett lätt lyft på 10 meter innan ni är ute i Lagan. Efter ett tag breder Lagan ut sig och man kommer fram till Råstorpsjön. I nedre änden av dammen ligger kraftverket Ängabäck där det är lämpligt att vända tillbaka till Kanotcentralen i Oshult samma väg. Ta med dricka, matsäck och badkläder det finns många fina rastplatser. Med lugn paddling och flera raster klarar du denna tur på 8-10 timmar. Ingen kanotvagn krävs för denna tur. Det är motström på tillbakavägen. Gör din egen dagstur! Du kan givetvis själv lägga upp din dagstur var du vill, vi hjälper dig gärna med transport till start och slutpunkt.

 

Gör din egen dagstur

Du kan givetvis själv lägga upp din dagstur var du vill, vi hjälper dig gärna med transport till start och slutpunkt.