Välj Språk

Swedish English German Norwegian Spanish

3-DAGARSTUR MED 2 ÖVERNATTNINGAR

-[ No6 ]- "Lokasjön – Hjörnereds sjöarna" (30km)

 

Samma som tur nr 4 men på 3 dagar.

Första dagen
Börja paddla i Lokasjön med start vid kanotcentralen i Oshult. Följ den slingrande Lillån ut mot Lagan och passera ett lätt lyft på 10 meter innan ni är ute i Lagan. Efter ett tag breder Lagan ut sig och man kommer fram till Råstorpsjön. På östra sidan av sjön i Örnafälla ligger en fin lägerplats som är lämplig för den första övernattningen.

Andra dagen
Nästa morgon går färden på Laganleden ner till Knäred och en vacker lägerlats som heter Flammabadet just där Krokån rinner ut i Lagan. Där tillbringar ni andra natten, på Flammabadet finns det bassäng och forsbad på gångavstånd. På vägen till Knäred finns det 4 lyft så kanotvagn måste vara med på turen.

Tredje dagen
En vacker sträcka finns framför er den tredje dagen ner till Hjörnereds sjöarna där ni avslutar kanotturen. Runt Hjörnereds sjöarna finns det vacker natur med flera promenadstigar och möjlighet till fiske. Ni har nu gjort en kanottur i lugnt tempo med många strandhugg som ni kommer att minnas länge. Vi hjälper givetvis till med hemtransport av kanoterna.

 

-[ No7 ]- "Nöttja - Lokasjön" (30km)

 

Första dagen
Vi transporterar kanoterna till Nöttja där ni börjar paddla i Bolmån. Börjar ni sent på den första dagen måste ni kanske slå läger redan på lägerplatsen i Nöttja eller så hinner ni ner till norra änden av sjön Exen där lägerplatsen har en fantastisk liten fin badstrand. Det finns även en bra lägerplats i södra delen av sjön. Fisket i Exen är känt för sina storgäddor men kom ihåg att det krävs fiskekort i alla vatten för att få fiska.

Andra dagen
Efter en bit mynnar Bolmån ut i Lagan och färden går söderut. I Sjöboda finns en väl avskild lägerplats för lugn och ro om ni vill koppla av. Ni passerar tätorterna Traryd och Strömsnäsbruk där det finns möjlighet att proviantera. I Strömsnäsbruk ligger lägerplatsen Klintbadet som är lämplig för andra övernattningen, en annan lägerplats lite längre nerströms heter Axhult som kan vara ett alternativ.

Tredje dagen
Fortsätt färden på den gröna lummiga Laganleden som när man passerat Timsfors och strax före Markaryd viker av västerut. En liten bit efter svängen mynnar Lillån ut i Lagan och man viker in till vänster upp i denna smala och slingriga ån. Så småningom kommer ni upp i Lokasjön och turen avslutas vid kanotcentralen i Oshult som ligger på Lokasjöns västra sida. Turen är ca 40 km och innehåller tre lyft så kanotvagn ingår. 9. Gör din egen 3 dagars tur Du kan givetvis själv lägga upp din tur var du vill, vi hjälper dig gärna med transport till start och slutpunkt. Det gå också att kombinera de olika turförslagen.

 

Gör din egen 3 dagars tur

Du kan givetvis själv lägga upp din tur var du vill, vi hjälper dig gärna med transport till start och slutpunkt. Det gå också att kombinera de olika turförslagen.